Niets is onmogelijk
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
  Lees de laatste ontwikkelingen Online versie
 
 
Directeur-bestuurder Rob Hartings
Een passende regenboog neerleggen

MEE & de Wering is begonnen met het ontwikkelen van een nieuw strategisch beleid. In 2018 hebben we een strategisch kader bepaald tot en met 2022. Het werd dus hoog tijd en we zijn uit de financiële kramp. Begrijp me niet verkeerd, ons eigen vermogen is nog te laag. De omvang is nu wel voldoende om een forse tegenvaller op te vangen. Dat geeft ruimte om vanuit een nieuw perspectief naar de wereld te kijken en ons opnieuw af te vragen “waar zijn we nu echt van”.
Lees verder »
 
 
Webinar VR-game Re:Action: “Mooie innovatieve ontwikkeling”

Jongerenwerkers, schoolmaatschappelijk werkers en (innovatie)managers van 33 (welzijns)organisaties door heel Nederland namen donderdag 16 december deel aan de webinar Re:Action tegen steekgeweld onder jongeren.

Steekgeweld en messenbezit onder jongeren neemt al jaren schrikbarend toe. Veertienjarige slachtoffers zijn geen uitzondering meer. Dit moet stoppen, daar zijn we het allemaal over eens. Knip het opgaande lijntje door en bereik de jongeren nog vóór ze messen dragen normaal gaan vinden.
Lees verder »
 
 
Vertrek Sander Goossen

Sander Goossen, regiomanager Zuid-Kennemerland en IJmond, heeft besloten zijn carrière per 1 februari 2022 voort te zetten bij Odion, een organisatie voor hulpverlening aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke, auditieve en/of lichamelijke beperking.
Lees verder »
 
 
Ouderenadviseur Ria helpt bij de voorbereiding op de toekomst

Voor iedereen, maar zeker als je wat ouder wordt, is nadenken over je toekomst belangrijk. Na het pensioen verandert er van alles, ook financieel. En met de jaren komen vaak ook de gebreken.
Lees verder »
 
 
“Je bent hier altijd welkom”

In de adventstijd sprak het Noordhollands Dagblad met Anouk (16), Kay (18) en jongerenwerker Nikkie over het nut van een eigen, veilige plek voor jongeren. “We blijven praten en zeggen: als je niet wilt praten is het ook goed, maar je bent hierbinnen altijd welkom.”
Lees verder »
 
 
Niels schrijft

In elke nieuwsbrief schrijft onze hoofdredacteur Niels van Beelen een column om mensen te intrigeren en informeren. Deze keer praat hij over hoe er altijd grenzen zullen zijn, zelfs aan inspiratie.
Lees verder »
 
 
 
BOR weer van start in verschillende gemeenten

MEE & de Wering is gestart met nieuwe BOR-trajecten. In niet minder dan 10 gemeenten in Noord-Holland kunnen kinderen en hun ouders meedoen met een Begeleide omgangsregeling. Dit is een oplossing als een ouder niet tot een goede omgangsregeling met het kind kan komen.
Lees verder »
 
 
Start Infopunt Eenzaamheid Drechterland

Heeft u als betrokken inwoner (professional, vrijwilliger, ondernemer, lid van een vereniging) het vermoeden dat er sprake is van eenzaamheid bij iemand die u kent? Wilt u daar iets aan doen maar weet u niet goed hoe, en welk aanbod er is om eenzaamheid tegen te gaan? Dan kunt u terecht bij het Infopunt Eenzaamheid voor advies en steun.
Lees verder »
 
 
Nieuws vanuit de cliëntenraad

Sinds voorjaar 2021 is Peter Kempenaar lid van de cliëntenraad. Hij woont in Hoorn en vertegenwoordigt de cliënten uit West-Friesland. Peter is onlangs gestopt met werken; hij was eerder leidinggevende bij de Raad voor de Kinderbescherming en de William Schrikker Stichting. Recent heeft de voorzitter Nico Bosch zijn taak als voorzitter neergelegd en heeft Peter zijn rol overgenomen.
Lees verder »
 
 
 
Serviceplein Heemskerk geopend

Op 10 januari 2022 opende het Serviceplein in Heemskerk zijn deuren. Bij het Serviceplein in het gemeentehuis kunnen inwoners terecht voor vragen op het gebied van werk, inkomen, zorg of welzijn. De gemeente Heemskerk en de organisaties CJG, MaatjeZ, MET Heemskerk, MEE & De Wering, IJmond Werkt! en Viva Zorggroep bieden inwoners zo integrale toegang.
Lees verder »
 
 
2 t/m 9 april: Autismeweek

Tijdens de jaarlijkse Autismeweek vraagt de NVA extra aandacht voor de ongeveer 200.000 mensen met autisme in ons land.

Lees verder »
6 april: Participatie-markt Haarlem

Gratis informatiemarkt over activiteiten in de wijken, dagbesteding, vrijwilligerswerk, werkstages, opleidingen en cursussen.

Lees verder »
7 april: Dementietafel Noord-Holland

Gratis Dementietafel in Alkmaar, voor de naasten, vrijwilligers en professionele hulpverleners van iemand met een verstandelijke beperking en dementie.

Lees verder »
 
 
6 april: Lekker in je Life

Op woensdag 6 april 2022 start Lekker in je Life in Hollands Kroon. Ouders/opvoeders van kinderen tussen de 2 en 18 jaar die kampen met overgewicht kunnen deelnemen aan dit programma.
Lees verder »
12 april: Eigen Koers

Een MEE & de Wering assertiviteitstraining in Alkmaar voor jongvolwassenen tot 25 jaar die willen werken aan hun zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling.
Lees verder »
 
 
Meer agenda en cursussen

Voor het complete agenda overzicht van MEE & de Wering, ga naar www.meewering.nl/actueel/agenda.

Het cursussen overzicht is te vinden op www.meewering.nl/cursussen.
 
  Contact MEE & de Wering
Aanmelden   |   Afmelden