Niets is onmogelijk
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
  Lees de laatste ontwikkelingen Online versie
 
 
Directeur-bestuurder Rob Hartings
Onvermijdelijk

Het is nu nog een gek gevoel. De lootjes voor Sinterklaas zijn getrokken, het geharrewar over kerst met de kinderen loopt al weer. Zitten we weer compleet aan het kerstdiner met de vegan-variant, het vegetarisch menu inclusief vis, was er ook nog één met glutenallergie? Mogen we eind december überhaupt wel met zijn allen aan tafel? Dit brengt ons ook bij de jaarafsluiting. De onvermijdelijke terugblik..
Lees verder »
 
 
Gemiddeld een 8,3 voor MEE & de Wering!

Onderzoeksbureau Facit heeft voor MEE & de Wering in de maanden juni tot en met september 2021 een cliëntenraadpleging uitgevoerd. In het onderzoek gaven onze cliënten ons een gemiddeld rapportcijfer van 8,3.

Een prachtig resultaat, en ook op andere uitkomsten van het onderzoek zijn wij trots. Het merendeel van onze cliënten is zeer tevreden of tevreden over het persoonlijk contact.  88% van de respondenten is tevreden of zeer tevreden over de deskundigheid van onze professionals. En 82% is tevreden of zeer tevreden over de ondersteuner wat betreft het behalen van resultaat. 
Lees verder »
 
 
“Ik twijfelde aan mezelf, maar ik kon het wél”

Een groot gat. Daarin kwam de 27-jarige aankomend leraar Engels Tuke Tuke terecht na zijn ongeluk in maart 2016. Maar het Werkfit-traject dat hij nu volgt, voelt als een wedergeboorte. “Er is een ongeluk gebeurd, maar ik heb nieuwe kansen gekregen. In de gesprekken ontdek je je talenten en kijk je wat je nog wel kan. Niet geschoten is altijd mis. Achter een lopende band zitten kan altijd nog.”
Lees verder »
 

10 jaar Gezondheidscentrum Sekswerkers

MEE & de Wering-collega’s Mirjam Goudappel en Marianne de Mooij bieden zorg en ondersteuning aan sekswerkers in het Gezondheidscentrum Sekswerkers van GGD Hollands Noorden, en dat bestaat dit jaar 10 jaar. 
 

Community Heroes Den Helder wint award!

De jongeren uit Den Helder wonnen vrijdag 29 oktober de ‘Follow your dreams’-award met hun events! Deze award staat voor de meeste maatschappelijke impact op het gebied van talentontwikkeling.

Lees verder >>
 

"Als ouders betrokken zijn, presteren kinderen beter"

Donderdag 30 september vond de officiële opening van de Ouderkamer bij OBS Het Kompas in Beverwijk plaats.

Marja van Huffel, een van onze Ouderkamer-begeleiders, was al om 8.00 uur aanwezig met anderen om de ouders te vertellen over de Ouderkamers.

Lees verder >>

 

Kind naar Gezonder Gewicht van start in Alkmaar

Om in te spelen op gezinnen waar kinderen al kampen met overgewicht start de gemeente Alkmaar, in samenwerking met GGD Hollands Noorden en MEE & de Wering met de aanpak Kind naar Gezonder Gewicht.


Lees verder >>
 
 
Niels schrijft

In elke nieuwsbrief schrijft onze hoofdredacteur Niels van Beelen een column om mensen te intrigeren en informeren. Deze keer praat hij over hoe hij verlangt naar lijstjes.
Lees verder »
 
 
 
100 jaar cliëntondersteuning

In september 2021 is het precies honderd jaar geleden dat de gemeente Amsterdam de allereerste cliëntondersteuner van Nederland aanstelde.

Deze ambtenaar bood nazorg aan schoolverlaters met een lichte verstandelijke beperking om te voorkomen dat deze ‘zwakzinnigen’ zouden afglijden en voor overlast zouden zorgen.

Andere gemeenten volgden het voorbeeld van Amsterdam en in 1929 waren er in Nederland al tien organisaties die nazorg boden. Zij gingen samenwerken in een landelijke vereniging en geleidelijk aan ontstond er een landelijk dekkend netwerk wat de basis heeft gevormd voor de huidige MEE-organisaties, aanbieders van cliëntondersteuning.
Lees verder »
 

Cliëntenpanels van start

Op woensdag 6 oktober vond het eerste cliëntenpanel plaats, met oud-cliënten van de regio Zuid-Kennemerland. Cliëntenraadleden Boukje Holwerda en Peter Kempenaar ontmoetten enkele cliënten in het regiokantoor in Haarlem.
 


Regiokantoor West-Friesland verhuisd

Sinds vrijdag 1 oktober hebben wij een prachtig nieuw kantoor voor de regio West-Friesland.

Ons nieuwe adres is:

Lepelaar 2
1628 CZ Hoorn






Maak kennis met vertrouwenspersoon Sabine van Pelt

Sabine van Pelt is de vertrouwenspersoon van de MEE & de Wering-cliënten.

"Als de cliënt of de familie er niet zelf uitkomt met de betreffende medewerker of leidinggevende of het moeilijk vindt een probleem bespreekbaar te maken, kan de vertrouwenspersoon ingeschakeld worden." 

Lees verder >>

  

 
IJmonds Autisme Loket

Mensen die zelf de diagnose autisme-spectrum-stoornis hebben, of hun partners, ouders of omgeving, kunnen in een ongedwongen setting vragen stellen aan een ervaringsdeskundige en een professional van de deelnemende organisaties.

Lees verder »
Your Next Step!

Met Your Next Step! word je geïnspireerd en gemotiveerd om door te stromen naar een opleiding, betaalde baan of een combinatie van beide. Je volgt workshops, en bezoekt inspirerende ondernemers. Ook doe je werkervaring op bij een bedrijf dat past bij jouw wensen, talenten en mogelijkheden.

Lees verder »
Omgaan met geld


Kom je niet uit met je geld? Weet je niet hoeveel geld er binnen komt en hoeveel er uit gaat? Heb je wel al je rekeningen betaald? Tijdens deze cursus leer je stap voor stap alle zaken te regelen die te maken hebben met geldzaken. In januari starten we weer in Heemskerk en in Den Helder.

Lees verder »
 

Agenda en cursussen

Voor het activiteitenoverzicht van MEE & de Wering, ga naar www.meewering.nl/actueel/agenda.

Het cursusoverzicht is te vinden op www.meewering.nl/cursussen.

  Contact MEE & de Wering
Aanmelden   |   Afmelden