Niets is onmogelijk
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
  Lees de laatste ontwikkelingen Online versie
 
 
Directeur-bestuurder Rob Hartings
Er bruist van alles in deze organisatie

Wilt u mij vergeven dat ik een stokpaardje ga berijden? Doe me een plezier en lees deze inleiding wel uit. Laat me weten wat je er van vond, of je er wat mee kan of je aan het denken bent gezet. Ik vind het allemaal goed. Ook als het even ongemakkelijk wordt.
Lees verder »
 
 
 
MEE & de Wering presenteert Virtual Reality-game tegen steekgeweld onder jongeren

Steekgeweld onder jongeren neemt toe. Het messenbezit ook. Volgens de laatste cijfers van de landelijke politie is het aantal steekincidenten onder minderjarigen in tien jaar tijd verdubbeld. Dit moet stoppen, zegt Rob Hartings, bestuurder van welzijnsorganisatie MEE & de Wering. “En dan het liefst op zo’n manier dat jongeren zelf het besluit nemen hun gedrag te veranderen.”

Foto: Paul van Heel
Lees verder »
 
 
MEE & de Wering en de SMD organiseren reeks tafeldiscussies

Welzijnsorganisaties MEE & de Wering en de SMD onderzoeken met een reeks tafeldiscussies thema’s uit de actuele problematiek in het sociaal domein. Daarmee nemen deze organisaties het initiatief om samen met ervaringsdeskundigen, professionals en vertegenwoordigers van gemeenten te werken aan oplossingen.
Lees verder »
 
 
“Als je wat terug kunt doen, voel je je volwaardig”

Frits is sinds het najaar van 2020 buddy van Peter, die leeft met multiple sclerose. Frits is al jaren als vrijwilliger aan MEE & de Wering verbonden. Peter is sinds zijn kennismaking met MEE & de Wering ook meteen zélf vrijwilliger geworden. We interviewden de twee positief en hulpvaardig ingestelde mannen.
Lees verder »
 
 
Het schooljaar beginnen met MEE op weg!

Finan (14), Sara (11) en Betiél (15) wonen sinds 2020 in Nederland en sinds april 2021 in Alkmaar. Zij spreken een beetje Nederlands en fietsen kunnen ze goed. Maar ze waren nog niet bekend met het verkeer en de regels. Hun deelname aan MEE op weg heeft dat veranderd.
Lees verder »
 
 
Even voorstellen: Jacquelien de Boer

Mijn naam is Jacquelien de Boer, en sinds 1 september 2021 ben ik werkzaam als regiomanager bij MEE & de Wering voor de regio Noord-Kennemerland. Na de eerste inwerkperiode met mijn team stel ik mij nu via deze nieuwsbrief aan u voor!
Lees verder »
 
 
Niels schrijft

In elke nieuwsbrief schrijft onze hoofdredacteur Niels van Beelen een column om mensen te intrigeren en informeren. Deze keer praat hij over de frustratie die hij voelt over zijn perfectionisme.
Lees verder »
 
 
 
Bewegend naar Werk weer een succes

Acht deelnemers hebben op donderdag 17 juli hun certificaat in ontvangst mogen nemen vanwege hun succesvolle participatie aan het Bewegend naar Werk project. Dit programma, georganiseerd door MEE & de Wering, Sportservice Heemskerk, Fit4you2 en Heliomare, is een beweegprogramma om mensen weer te activeren voor een volgende stap. Binnenkort start er weer een nieuw traject.
Lees verder »
 
 
SocialBoost! van start in Beverwijk

MEE & de Wering start op 18 oktober met het project SocialBoost! voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar die in Beverwijk wonen. Jongeren die zich aanmelden krijgen letterlijk een sociale boost en gaan iets positiefs bijdragen aan hun omgeving.
Lees verder »
 
 
 
Scoren met jouw skills!

MEE & de Wering start op dinsdag 26 oktober met een nieuw project. Ben jij 16 tot 27 jaar, wonende in de gemeente Alkmaar, en sta je te springen om een volgende stap te zetten? Dan is Scoren met skills iets voor jou! Deelname is gratis.
Lees verder »
 
 
Nieuws vanuit de cliëntenraad

Mijn naam is Ruud Bos, en ik ben het nieuwste lid van de cliëntenraad. Met mijn introductie maak ik gelijk gebruik van de kans om even te herdefiniëren voor onze nieuwsbrieflezers wat het doel is van de cliëntenraad, wat wij doen met en voor de cliënten van MEE & de Wering.
Lees verder »
 
 
Podcastserie Bruggenbouwers

MEE & de Wering en Heliomare slaan de handen ineen met ‘Bruggenbouwers voor de regionale arbeidsmarkt’, een podcastserie over (mensen met) afstand tot de arbeidsmarkt. Met deze serie creëren we een trefpunt tussen ondernemers, zorgverleners, zoekenden en degenen die het al hebben gevonden.
Lees verder »
 
 
30 september tot en met 7 oktober: Week tegen Eenzaamheid

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid, dit jaar van donderdag 30 september t/m 7 oktober, zijn er in de hele regio diverse activiteiten gepland rondom eenzaamheid.

Ook bij MEE & de Wering kun je terecht om meer over eenzaamheid te weten te komen, om ondersteuning te krijgen als je je alleen voelt of gewoon even wilt praten. Tijdens deze week en het gehele jaar door. Naast ouderenadviseurs hebben wij ook gespecialiseerde vrijwilligers, die thuis of buiten de deur iets met je kunnen ondernemen. Tevens bieden we projecten om eenzaamheid te bestrijden, zoals SocialBoost!
Lees verder »
 
 
25 oktober: Mindfulness

Een MEE & de Wering aandachttraining in Alkmaar waar de deelnemers leren 'te surfen op de golven van het leven' zonder de golven te hoeven veranderen of tegen te houden. Aandachttraining is geen therapie, maar meer een training in aandachtig zijn, aanwezig zijn, van moment tot moment.
Lees verder »
10 november: Ben jij ook een BRUS?

Een MEE & de Wering cursus in Alkmaar voor kinderen (van 7 - 11 jaar) die een brus zijn - ze zijn de broer of zus van iemand met een beperking. Bij deze ontmoetingsgroep komen ze in contact met andere kinderen die een broer of zus met een beperking hebben.
Lees verder »
 
 
Meer agenda en cursussen

Voor het complete agenda overzicht van MEE & de Wering, ga naar www.meewering.nl/actueel/agenda.

Het cursussen overzicht is te vinden op www.meewering.nl/cursussen.
 
  Contact MEE & de Wering
Aanmelden   |   Afmelden