Lees de laatste ontwikkelingen Online versie
 
 
Directeur-bestuurder Rob Hartings
Jowi's talenten

Begin 2020 zijn wij samen met de Hogeschool van Amsterdam een traject gestart gericht op het ontwikkelen van innovaties. Iedereen schreeuwt dat het anders moet in het sociaal domein, en wij voegen de daad bij het woord. Als bestuurder ben je dan wel gespannen: wat kost dat allemaal, en wat levert het op?

Een van de innovatievoorstellen kwam van ons team van Jongerenwerk Den Helder: een game om steekpartijen onder jongeren te voorkomen. Onlangs mocht ik het prototype bekijken.
Lees verder »
 
 
Bij De Werkwinkel zijn er altijd mogelijkheden

David Lopes Horta is projectmedewerker bij MEE & de Wering, en volgens hem is De Werkwinkel een van zijn zwaarste taken. “Niet omdat het moeilijk werk is, maar omdat er zoveel aanmeldingen zijn voor dit arbeidsmarkt-begeleiding project. Ben je zoekende op het gebied van wat je graag zou willen qua werk of opleiding? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om hier zicht op te krijgen. Mijn collega's van De Werkwinkel en ik helpen dan bij het vinden van vrijwilligerswerk, een werkervaringsplaats of helpen je bij het vinden van een opleiding die je helpt je droombaan te behalen. Samen met de deelnemers aan De Werkwinkel kijken we altijd naar de wensen van de deelnemer in relatie tot de mogelijkheden die er zijn. Een echt maatwerktraject dus!” 
Lees verder »
 
 
SocialBoost helpt jongeren uit coronadip

Projectmedewerkers Sanne van Kerkhof en Emma Swart zijn op 26 april gestart met het project SocialBoost in de gemeenten Alkmaar en Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Sinds 20 mei krijgen ook jongeren in Den Helder een steuntje in de rug in deze zware tijden.
Lees verder »
 
 
Stagiaire Bo leerde Sanne zelf naar school fietsen

Bo is 21 jaar en doet een opleiding Sociaal werk aan het ROC-college Horizon in Hoorn. Ze loopt al sinds september stage bij MEE & de Wering als MEE op weg-reismaatje, en heeft al bijna 10 kinderen zelfstandig leren reizen.
Lees verder »
 
 
Tony Todd op TV

Tuinvrijwilliger Tony al gezien? Deze ‘verdwaalde Brit’ vertelde in het Ouderenjournaal van NPO 1 waarom zijn werk als tuinman voor WonenPlus-abonnees in gemeente Medemblik zo fijn is: hij blijft in beweging, hij vindt het sociale contact gezellig en hij wordt er blij van als zijn klanten weer helemaal tevreden van hun tuintje kunnen genieten! Zijn segment is te zien vanaf '6:00' in de aflevering op www.npostart.nl.
 
 
Veilige Haven Alkmaar: “Iemand hebben die achter je staat, geeft een veilig gevoel”

Op 17 mei was het internationale Dag tegen homo-, lesbo, bi-, trans- en interseksefobie. Met Veilige Haven Alkmaar biedt MEE & de Wering een plek voor (jonge) LHBTI’ers die twijfelen over hun seksuele identiteit, of door hun omgeving worden afgewezen. Hoognodig, aldus Berna Navruz van het Centrum voor Jeugd en Gezin in Alkmaar.
Lees verder »
 
 
Niels schrijft

In elke nieuwsbrief schrijft onze hoofdredacteur Niels van Beelen een column om mensen te intrigeren en informeren. Deze keer praat hij over gezichtsherkenning en de keer dat hij aan Anja vroeg waar Anja was.
Lees verder »
 
 
Your Next Step 5.0

Projectmedewerker Rik Wijnker heeft al heel wat afsluitingen van Your Next Step! trajecten gezien. Toch vond hij de afsluiting op 20 mei bij het AZ stadion er één om nooit te vergeten. “Waarom, vraag je je dan af? Nou, de reden waarom het nooit meer vergeten zal worden is toch ook weer meneer corona.”
Lees verder »
 
 
Start van IJmonds Autisme Loket

Donderdag 8 april opende het IJmonds Autisme Loket zijn deuren, een samenwerking van MEE & de Wering, Autisme Noord-Holland, NVA Noord-Holland, RIBW K/AM, Voorzet en De Heeren van Zorg. Ervaringsdeskundigen en medewerkers vanuit deze organisaties waren aanwezig bij dit feestelijke moment.
Lees verder »
 
 
 
DigiDoen: hulp bij digitaal contact in Den Helder

Doet u al DIGI? Met een tablet houdt u ondanks corona, toch contact! Daarom is MEE & de Wering in gemeente Den Helder begonnen aan het project DigiDoen. Bij dit project lenen wij tablets uit aan mensen en maken wij hen wegwijs in het online contact houden met vrienden, familie en professionals van hulp en ondersteuning. DigiDoen is bedoeld voor mensen die zelf geen tablet hebben of niet goed weten hoe hiermee om te gaan.

Ben jij of ken jij iemand die dit in deze periode goed kan gebruiken? Neem dan contact op via: 088 - 00 75 200
 
 
Nieuws vanuit de cliëntenraad

Ik ben Nico Bosch, voorzitter van de cliëntenraad. Wanneer u deze nieuwsbrief leest, heeft de cliëntenraad op 25 mei jl. een training gevolgd bij Klazien Teeuwissen van het LOC. In de laatste nieuwsbrief werd door de CR al aangegeven dat wij een proactieve en effectieve invulling van het begrip cliëntenparticipatie willen bereiken.
Lees verder »
 
 
7 t/m 12 juni: 
Prokkelweek 2021

Nationale week met activiteiten waar mensen met en zonder een verstandelijke beperking elkaar ontmoeten.
Lees verder »
10 juni: 
Inzichten in autisme

Gratis avond-webinar van NVA Noord-Holland, NVA Amsterdam en Into Autisme voor iedereen die meer wilt weten over autisme.

Lees verder »
13 juni: 
Sailability Uitgeest

Een zeildag waarbij mensen met een beperking de gelegenheid krijgen te (leren) zeilen.
Lees verder »
 
 
Meer agenda en cursussen

Voor het complete agenda overzicht van MEE & de Wering, ga naar www.meewering.nl/actueel/agenda.

Het cursus overzicht is te vinden op www.meewering.nl/cursussen.
 
  Contact MEE & de Wering
Aanmelden   |   Afmelden