Lees de laatste ontwikkelingen Online versie
 
 
Directeur-bestuurder Rob Hartings: “Richt je op samen leven”

We zitten nog volop in de lockdown. Het perspectief staat niet scherp aan de horizon. Wanneer zijn we nu allemaal gevaccineerd? Wanneer kunnen langzaamaan de maatregelen worden teruggedraaid, zodat we weer vrijuit kunnen sporten, we weer naar school kunnen gaan en weer vrienden en familie kunnen ontvangen zonder beperking? Er is licht aan de einde van de tunnel, wordt er gezegd. Laten we de moed erin houden. 
Lees verder »
 
 
De verkiezingen voor mensen met een beperking

De Tweede Kamer verkiezingen zijn op woensdag 17 maart, en in een beperkt aantal stemlokalen is het mogelijk om op maandag 15 en dinsdag 16 maart te stemmen. Dit in verband met corona. Zeker in deze tijden is het van belang om geïnformeerd en voorbereid naar de stemlokalen te gaan. Wij maakten een overzicht van handige websites en stemhulpen, voor mensen met en zonder een beperking.
Lees verder »
 
 
 
Jelmer kreeg met Next Level zijn leven weer op de rit

Met het jongerenproject Next Level IJmond kreeg Jelmer zijn leven weer op de rit, en een nieuwe toekomst. “Ik heb mezelf weer kunnen vinden.” Hij vertelde er op 6 februari over in het Noord-Hollands Dagblad.
Lees verder »
 
 
Guus brengt als BudgetBuddy de administratie op orde

De rekeningen zijn niet betaald, de aanmaningen stapelen zich op en het overzicht op de financiën is helemaal zoek. Gelukkig kunnen dan via MEE & de Wering vrijwilligers zoals Guus Wessels worden ingeschakeld, die helpen om de boel weer op orde brengen. “Een extra potje vinden of besparen is soms het verschil tussen elke dag macaroni of af en toe een stukje vlees”, aldus Guus. 
Lees verder »
 
 
De impact van Monique

De 20-jarige Jordy uit Velsen, die autistische kenmerken heeft, wil graag meer zelfvertrouwen, beter voor zichzelf leren opkomen en minder streng voor zichzelf zijn. Hij heeft daarom ‘versterkende gesprekken’ met Monique, psycholoog bij MEE & de Wering.
Lees verder »
 
 
Cliënte Frederique schreef een boek over leven met haar beperking

Frederique Koelman heeft het syndroom van Turner én hersenletsel, en schreef het boek Sproetjes en Krasjes over haar leven. Daarin beschrijft ze heel indringend hoe ze heeft leren omgaan met haar beperkingen. “Voordat ik wist dat ik hersenletsel had, dacht ik dat ik gek was.” MEE & de Wering-consulente Thea Jansen ondersteunde haar de laatste jaren.
Lees verder »
 
 
Even voorstellen: Sander Goossen

Mijn naam is Sander Goossen en sinds 6 augustus 2020 ben ik regiomanager voor Zuid-Kennemerland en de IJmond. Doordat ik de eerste periode maar twee dagen per week beschikbaar was, kwam er gelijk zoveel op aan de orde dat ik nu pas de tijd heb kunnen nemen om mezelf voor te stellen. Zoals verwacht heb ik nu genoeg om met jullie te delen.
Lees verder »
 
 
Niels schrijft

In elke nieuwsbrief schrijft onze hoofdredacteur Niels van Beelen een column om mensen te intrigeren en informeren. Dit is zijn twintigste column, geschreven over een periode van vijf jaar, en onlangs heeft hij ook nog zijn acht jaar jubileum bij MEE & de Wering gevierd. Dit heeft hem heel wat warme gevoelens opgeleverd, die hij nu met ons deelt.
Lees verder »
 
 
Veilige Haven Alkmaar officieel geopend

Op vrijdag 11 december opende de Alkmaarse wethouder Diversiteit Paul Verbruggen samen met Meltem Bartels van MEE & de Wering Veilige Haven Alkmaar. Dit project biedt steun aan (jonge) LHBTI’ers, met name als zij een achtergrond hebben die hen afwijst.
Lees verder »
 
 
Maatwerk met Groeiers

In augustus van 2020 is het project Groeiers gestart in Den Helder. Het doel is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. “Het is anders dan bij De Werkwinkel”, zegt projectmedewerker Nicole Stam. “Met Groeiers concentreren we alleen op een betaalde baan; opleidingen en vrijwilligerswerk komen niet aan bod.”
Lees verder »
 
 
Jongeren ontdekken talenten met Gouden Kans

De afgelopen maanden waren er weer 20 jongeren die hun kans hebben gegrepen hun talenten te ontdekken. In het Gouden Kans Project volgden ze 26 weken lang workshops, leerden ze nieuwe vaardigheden en zetten zich in voor een opdracht voor een sociale organisatie.

Martine Schats legt uit dat deze ontwikkeling zinvol is voor de toekomst van de deelnemers: “Na dit project weten zij beter wie zij zijn, wat ze kunnen en wat ze willen. Hierdoor kunnen ze betere keuzes maken op het gebied van opleiding en werk.”
Lees verder »
 
 
Nieuws vanuit de cliëntenraad

Wij zijn Boukje Holwerda en Pam de Groot, secretariaat van de cliëntenraad. Het jaar 2021 staat voor de cliëntenraad in het teken van verandering en vernieuwing. MEE & de Wering wil graag een cliëntenraad die meedenkt, maar ook meedoet. Dus onze opdracht voor 2021 is om actiever en vooral proactief te worden. Maar hoe doen we dat?
Lees verder »
 
 
Raad van Toezicht verwelkomt drie nieuwe leden en trainee

Per 1 februari heeft de Raad van Toezicht drie nieuwe leden: Dorien Graas, Jaap Purmer en Edwin Levels. Natasja Nikolić is voor een periode van twee jaar toegetreden als trainee.
Lees verder »
 
 
22 - 27 maart: Ontdekdezorg week 2021

De Ontdekdezorg week, voorheen bekend als de Week van Zorg en Welzijn, vindt dit jaar plaats van 22 tot en met 27 maart. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties tonen aan potentiële zij-instromers en herintreders de mogelijkheden van een baan in zorg en welzijn. Deelnemers kunnen via landelijke webinairs en de Ontdekdezorgweek website praktische informatie krijgen over leren en werken in de sector.
Lees verder »
 
 
Meer agenda en cursussen

Voor het complete agenda overzicht van MEE & de Wering, ga naar www.meewering.nl/actueel/agenda.

Het cursussen overzicht is te vinden op www.meewering.nl/cursussen.
 
  Contact MEE & de Wering
Aanmelden   |   Afmelden