Lees de laatste ontwikkelingen Online versie
 
 
Directeur-bestuurder Rob Hartings: “Levensecht, deze ervaring”

We werken, noodgedwongen door Covid-19, bijna helemaal digitaal. Nog een enkele inwoner ontmoeten we face-to-face. Wie had gedacht dat we zo snel konden omschakelen? Vandaag merkte een zeer betrokken collega op dat de vragen van de burgers er niet minder op worden. We zien veel vraagstukken in het kader van armoede en schulden. Ook veel jongeren komen in de problemen.
Lees verder »
 
 
 
MEE & de Wering zet zich vol in tegen eenzaamheid

In 2016 deed het RIVM een onderzoek naar ervaren emotionele en sociale eenzaamheid. Daarin zei 43% van de volwassen bevolking zich eenzaam te voelen; 10% voelde zich zelfs ernstig tot zeer ernstig eenzaam. In mei 2020 bleek uit onderzoek dat ongeveer 3 op de 10 Nederlanders zich eenzamer is gaan voelen dan voor de coronacrisis, onder jongeren was dit zelfs meer dan de helft.
Lees verder »
 
 
Senioren en Veiligheid

Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Daarom startte op 1 september vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met andere partijen – waaronder MEE & de Wering – de campagne Senioren en Veiligheid.
Lees verder »
 
 
 
To The Next Level IJmond

Waar menig project is stopgezet en veelal thuiswerken de norm is zijn wij met veel blijdschap toch ‘live’ gestart met Next Level IJmond (voorheen Your Next Step IJmond). Het is inmiddels de tweede editie en ook nu zijn er 13 jongeren die samen komen om keuzes te maken voor hun eigen toekomst. Doel hierbij is om een nieuwe opleiding en/of (betaald) werk te vinden. Door middel van persoonlijke gesprekken, groepsgesprekken, werkervaring op doen waar het mogelijk is en inspirerende workshops bieden wij de jongeren een omgeving waar die gedegen keuze gemaakt kan worden.
Lees verder »
 
 
Supporters voor Supporters kent geen pauze

Op 12 oktober zijn we weer gestart met het project Supporters voor Supporters bij AZ Alkmaar. Binnen Supporters voor Supporters volgen deelnemers van 18 tot 65 jaar met een afstand tot de arbeidsmarkt 10 weken lang, één dag in de week een programma van workshops en sporten bij AZ. Daarnaast krijgen ze één op één begeleiding van MEE & de Wering naar een werkervaringsplek.
Lees verder »
 
 
Gouden Kans voor een gouden tijd

Eind oktober is het Gouden Kans Project weer van start gegaan. Deze keer in Hoorn bij Het Huis Verloren. Tijdens de kick off week kwamen oud deelnemers Nick Brammer en Mick van der Veer langs om over hun Gouden Kans Project te vertellen. Het is heel mooi om hun te horen vertellen over hun ervaringen en wat het ze heeft gebracht.
Lees verder »
 
 
Nieuwe start van Your Next Step!

MEE & de Wering en het RMC starten 26 januari weer met een nieuwe projectgroep van Your Next Step!, waarbij deelnemers na 12 weken doorstromen naar een opleiding, betaalde baan of vrijwilligersplek. Jongeren tussen de 16 en 23 jaar zonder startkwalificatie kunnen zich hiervoor weer aanmelden!
Lees verder »
 
 
 
Afscheid van trouwe tuinvrijwilliger en zoek naar zijn opvolgers

Op 5 oktober nam Marieke Harder, coördinator vrijwilligers in Hoorn afscheid van Hans Timmerman na bijna 20 jaar van trouwe dienst. MEE & de Wering is daarmee extra op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die het stokje van Hans willen overnemen.
Lees verder »
 
 
Samenwerken levert meer op!

Voor het Gezonde School-project werkt MEE & de Wering in JOGG samen met de GGD Hollands Noorden. Anja Lems, JOGG-regisseur, en Esther Kleine Deters, Gezonde School-coördinator bij de GGD, vertellen in een video hoe zij hierin samengaan en hoe een gezonde samenwerking eruit ziet.
Lees verder »
 
 
MEE & de Wering in Alkmaarse Coalitie tegen eenzaamheid

Op donderdag 1 oktober, tijdens de Week tegen Eenzaamheid, tekende Sander van Eunen namens het team Regio Alkmaar het convenant 'Samen tegen Eenzaamheid'.
Lees verder »
 
 
 
8 tot en met 12 februari: Slimme Zorg Estafette

De e-healthweek krijgt na vier jaar een nieuwe naam en invulling: de Slimme Zorg Estafette. Het doel van deze nationale campagne is om de kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg te vergroten, waarbij (thuiszorg)instellingen, maatschappelijke organisaties, gemeenten en andere organisaties laten zien wat e-health is en hoe het werkt.
Lees verder »
 
 
Niels schrijft

In elke nieuwsbrief schrijft onze hoofdredacteur Niels van Beelen een column om mensen te intrigeren en informeren. Deze keer praat hij over hoe hij zijn kasten volpropt met betekenisvolle snuisterijen, zodat hij zijn hoofd leeg kan houden.
Lees verder »
 
 
Nieuws vanuit de cliëntenraad

Mijn naam is Gonny de Vries, ik woon in West-Friesland in het mooie stadje Hoorn. Ik ben vele jaren aan onze organisatie verbonden en heb in de loop der jaren bij MEE & de Wering verschillende rollen vervuld zowel voor als na de fusies. Ik doe al meer dan 40 jaar met veel plezier vrijwilligerswerk, ook al tijdens mijn werkzame leven en op verschillende terreinen. 
Lees verder »
 
 
Jongerenwerker Bas Ouwens is onze kampioen!

Op donderdag 19 november won ‘onze’ Bas Ouwens, jongerenwerker in Den Helder, de SIGRA Samenwerkingsward. Hij behaalde de eerste plaats bij de jury en werd daarnaast ook gedeeld tweede bij de publieksprijs. De SIGRA Samenwerkingsaward is in het leven geroepen om het belang van samenwerken te benadrukken en die mooie initiatieven een podium te bieden.
Lees verder »
 
 
“Communicatie met elkaar is zo belangrijk”

De jaarlijkse fakkeltocht in Alkmaar vond dit jaar online plaats. Onder het motto Bekend maakt Bemind interviewde de organisatie samenwerkingspartners en ‘gewone’ Alkmaarders over verbinding. Onze collega Zahra was een van hen.
Lees verder »
 
 
Hulp met autisme in IJmond

Cliëntondersteuner Karin Bakker is geïnterviewd voor de 30 september editie van de IJmuider Courant over de ontwikkelingsstoornis autisme. “Autisme is niet zichtbaar aan de buitenkant”, aldus Karin. “Hierdoor kunnen veel dingen mis lopen in het leven van mensen met autisme-spectrum-stoornis (ASS).”
Lees verder »
 
  Contact MEE & de Wering
Aanmelden   |   Afmelden