Lees de laatste ontwikkelingen Online versie
 
 
Directeur-bestuurder Rob Hartings: “Een vernieuwde blended aanpak”

Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om u bij te praten over een ontwikkeling die we zijn gestart en waar ik veel van verwacht. We werken op een andere en nieuwe manier aan het verbeteren van onze hulp en begeleiding. De cliënten krijgen daarbij meer de regie, kunnen op zelf gekozen tijdstippen aan de slag en we sluiten op deze manier beter aan bij de wijze van communiceren van verreweg de meeste cliënten. Ook dat gaat helpen om de hulp en begeleiding effectiever te maken.
Lees verder »
 
 
MEE & de Wering-consulenten houden vinger stevig aan de pols

De onafhankelijke cliëntondersteuners van MEE & de Wering én hun samenwerkingspartners zijn sinds het begin van de coronacrisis met man en macht in touw om de cliënten volop te blijven ondersteunen. Ze merken dat de cliënten het zwaar hebben en zoeken naar nieuwe oplossingen.
Lees verder »
 
 
 
Geriant en MEE & de Wering werken samen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

Geriant en MEE & de Wering hebben de handen in de Kop van Noord-Holland steviger ineengeslagen in het ondersteunen van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Sinds april 2020 zet MEE & de Wering extra ouderenadviseurs in om deze kwetsbare mensen en hun naasten te helpen.
Lees verder »
 
 
 
Gouden Kans Project weer van start!

De afgelopen weken is het Gouden Kans Project twee keer van start gegaan. Op 8 september was de aftrap van de tweede groep van het Gouden Kans Project in Alkmaar. Twee weken later is het Gouden Kans Project ook gestart in Schagen. “De deelnemers vonden de start onwijs leuk en inspirerend!”, zegt projectmedewerker Marije Postuma.
Lees verder »
 
 
 
GameDay Den Helder 2020

Van 4 juli tot 16 augustus was er aan de Spoorstraat in Den Helder de derde editie van het GameDay evenement, met divers speelplezier voor jongeren. Vanwege de lockdown was er geen ruimte voor sport activiteiten. Deze leegte is gevuld door meer e-sport, met ruim tachtig game-plaatsen. Om meer hierover vertellen is er Bas Ouwens, sociaal werker van MEE & de Wering en planner van de GameDay Den Helder.
Lees verder »
 
 
SportWerkt! Alkmaar kick-off

Op 17 augustus was er weer een kick-off van een SportWerkt! traject in Alkmaar. Jongeren gaan in SportWerkt! op drie dagdelen in de week met elkaar aan de slag om een gezondere levensstijl aan te nemen. Daarnaast bereiden ze zich voor op het vinden van (betaald) werk of een opleiding. Projectmedewerker Rik Wijnker vertelt ons meer hierover.
Lees verder »
 
 
Mega Modder Monster Challenge 2020

Tijdens de coronaproof-edite op 28 en 29 augustus in Den Helder werd fanatiek geklauterd, gesprongen, gekropen en geplonsd op de langste opblaasbare stormbaan ter wereld. Bas Ouwens van MEE & de Wering vertelt over de +550 meter lange stormbaan.
Lees verder »
 
 
Leuke activiteiten op een volgeboekte Zomerschool in Hoorn

Van maandag 13 tot en met 23 juli vond in Hoorn weer de Zomerschool voor 50+-ers plaats. Ouderen konden wandelen, jam maken, meedoen aan een bierproeverij en hun talenten ontdekken.

De activiteiten werden gehouden in Wijkcentrum De Zaagtand, op onze locatie aan de Koopvaarder en op andere locaties in en om Hoorn. Marieke Harder gaf voorafgaand aan de Zomerschool een interview op de lokale radio, en mede daardoor was de Zomerschool dit jaar volledig volgeboekt.
Lees verder »
 
 
MEE & de Wering erkend als dementievriendelijke organisatie

Deze zomer hebben de MEE & de Wering-regio’s Kop van Noord-Holland en West-Friesland was het certificaat als dementievriendelijke organisatie uitgereikt gekregen van Alzheimer Nederland en Samen Dementievriendelijk.
Lees verder »
 
 
29 september: Workshop Ouder Worden Met Zin

Speciaal voor 65-plussers organiseert MEE & de Wering ontdekkingsbijeenkomsten voor inwoners van Hoorn, Blokker en Zwaag. Tijdens de ontdekkingsbijeenkomsten onderzoeken we wat ieder persoonlijk een plezierige en zinvolle invulling van het leven geeft.
Lees verder »
 
 
30 september: Cursus Zorg de Baas

Gratis cursus in Alkmaar voor mantelzorgers die vergeten om in alle hectiek voor zichzelf te zorgen.

Lees verder »
1 tot en met 8 oktober: Week tegen Eenzaamheid

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid zijn er in het hele land diverse activiteiten gepland rondom eenzaamheid en eenzame mensen.

Lees verder »
2 oktober: Nationale Ouderendag

Nationale dag waar de ouderen van Nederland in het zonnetje worden gezet met diverse activiteiten.
Lees verder »
 
 
12 oktober: Assertiviteitstraining gemengd

Assertiviteit, niet iedereen is hier even bedreven in. Gelukkig is het aan te leren. Dit is een MEE & de Wering cursus in Alkmaar voor mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder die beter voor zichzelf willen opkomen.
Lees verder »
16 oktober: Sociale vaardigheden volwassenen

Dit is een MEE & de Wering cursus in Den Helder die bedoeld is voor volwassenen die speciaal onderwijs hebben gevolgd en die problemen ondervinden in het communicatie en omgang met anderen en willen leren beter voor zichzelf op te komen.
Lees verder »
 
 
Meer agenda en cursussen

Voor het complete agenda overzicht van MEE & de Wering, ga naar www.meewering.nl/actueel/agenda.

Het cursussen overzicht is te vinden op www.meewering.nl/cursussen.
 
 
Niels schrijft

In elke nieuwsbrief schrijft onze hoofdredacteur Niels van Beelen een column om mensen te intrigeren en informeren. Deze keer praat hij over het moment dat hij het mooiste compliment van zijn leven ontving.
Lees verder »
 
 
Nieuws vanuit de cliëntenraad

Mijn naam is Pam de Groot en ik ben sinds kort lid van de cliëntenraad. Nu ik met pensioen ben wil ik graag vrijwilligerswerk doen. Dat deed ik eigenlijk ook al toen ik nog werkte, maar dit kwam op mijn pad en sprak me wel aan. Eens per week doe ik ook alfabetisering. Ik heb vier jaar lang op het AZC in Alkmaar gedaan, nu samen met een docent van het ROC. Ik vind het wel fijn dat ik niet meer alleen verantwoordelijk ben. En ik heb het altijd leuk gevonden om met mensen te werken uit andere culturen.
Lees verder »
 
 
Waarom blijft armoede-bestrijding, ook na ‘corona’, nodig?

Armoede in Nederland wordt door de coronacrisis zichtbaarder. Maar ook vóór de crisis was er een behoorlijk deel van de bevolking dat zich in een financieel kwetsbare situatie bevindt. Het herkennen en bestrijden van armoede blijft ook na corona een gemeenschappelijke taak, vindt Regiomanager West-Friesland Daphne Gans: duurzame oplossingen voorkomen verdere ontwrichting.
Lees verder »
 
 
Casper vertelt over Your Next Step

Hallo, ik ben Casper, 19 jaar oud. In 2019 heb ik het project Your Next Step gevolgd. In 2018 heb ik een economie-opleiding gevolgd, maar ik was niet erg tevreden over de opleiding. Daardoor ging ik twijfelen over de richting die ik had gekozen. Uiteindelijk leidde dit tot een tussenjaar, waarbij het me verstandig leek om goed na te denken over de vervolgopleiding die ik het jaar daarop zou moeten kiezen.
Lees verder »
 
 
‘Verborgen’ armoede door corona steeds zichtbaarder

Collega Anja Lems en een van onze cliënten gaven onlangs een interview aan het Noord-Hollands Dagblad over (verborgen) armoede. Dit interview was te lezen in de krant van 5 september, waarin Anja en de cliënte vertelden over de problematiek, de schaamte en de manieren waarop MEE & de Wering kan helpen de financiën weer op orde te krijgen. Vroeg aan de bel trekken, is de dringende boodschap die Anja en onze cliënte willen geven.
Lees verder »
 
  Contact MEE & de Wering
Aanmelden   |   Afmelden