Lees de laatste ontwikkelingen Online versie
 
 
Directeur-bestuurder Rob Hartings: “De uitdaging om elkaar te versterken”

Op maandag 1 juni aan het einde van de middag had ik een plekje op een terras. De zon scheen en ik keek uit over het water. Het leven was zo slecht nog niet. Daar kwam de ober. Voor het eerst in vele weken kreeg ik een koud tappilsje. Was dat even lekker. Het maakte maar weer duidelijk wat we achter de rug hebben: twaalf weken van Covid-19 met alle gevolgen van dien.
Lees verder »
 
 
 
MEE & de Wering erkend als mantelzorgvriendelijke werkgever

Donderdag 23 april vond de officiële erkenning plaats van MEE & de Wering als mantelzorgvriendelijke werkgever. Onder ongebruikelijke omstandigheden reikte Martijn Tillema van Werk&Mantelzorg de erkenning en het bijbehorende bordje uit aan Rob Hartings, bestuurder van MEE & de Wering.
Lees verder »
 
 
 
In het diepe gesprongen en de koudwatervrees voorbij

Op 1 mei jl. heb ik het werk van Hans Tönjes, regiomanager Zuid-Kennemerland, mogen overnemen. Mijn naam is Sander van Eunen. Het was een bijzondere tijd om te starten in een nieuwe regio met een nieuw team en veel (externe) contacten. 
Lees verder »
 
 
 
MEE & de Wering biedt ondersteuning voor familieleden corona-patiënten

Magentazorg heeft samen met diverse andere partners de afgelopen dagen een speciale corona-unit met 24 bedden in het revalidatiecentrum Alkmaar ingericht. Sinds 30 maart worden corona-patiënten overgebracht. MEE & de Wering biedt hierbij ondersteuning aan familieleden en naasten.
Lees verder »
 
 
Back on Track

In januari startte in Hoorn voor de derde keer Back on Track, een project voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar die door omstandigheden vastlopen op school of geen werk vinden. Toekomstcoaches van MEE & de Wering ondersteunden de deelnemers met persoonlijke begeleiding. De wereldwijde coronacrisis stopte Laura de Harder en Rik Wijnker niet om de jongeren te helpen.
Lees verder »
 
 
Two2Tango

De coronacrisis zet onze wereld op z’n kop en dat maakt angstig en onzeker. Veel relaties komen onder druk te staan. Strijd, of elkaar niet begrijpen. Kleine dingen die opeens heel groot worden. Daarom biedt MEE & de Wering Two2Tango aan.
Lees verder »
 
 
BudgetBuddy

Woon je in Medemblik? Zit je in een financieel moeilijke situatie en kun je wel wat hulp gebruiken om overzicht te houden over je geldzaken? Dan kun je een beroep doen op een BudgetBuddy.
Lees verder »
 
 
Online ontmoetingsgroep voor ouders van kwetsbare kinderen

MEE & de Wering organiseert sinds 27 mei een online ontmoetingsgroep voor ouders van een kind met een beperking of chronische ziekte in Noord-Kennemerland. Onder de naam ‘Staande blijven in coronatijd’ kunnen deze ouders onder begeleiding van twee consulenten Sociaal werk met elkaar in gesprek over de dingen waar zij in deze crisistijd tegen aan lopen.
Lees verder »
 
 
Duimpjes voor ouderen in Den Helder

Ouderen in Den Helder kregen een kaart die ze voor het raam kunnen zetten. Daarmee kunnen ze aangeven of het ze goed gaat, of dat ze hulp nodig hebben. De dubbelzijdige kaart heeft aan de ene kant een groen duimpje omhoog, en aan de andere kant een rood duimpje naar beneden. De gevouwen kaart kan met de juiste kant voor het raam worden gezet.

Ook zonder kaart kan je ons bereiken. Ben of ken je iemand die onze ondersteuning kan gebruiken neem dan gerust contact op:

ouderenadviesdenhelder@meewering.nl
Bernhardplein 76E, 1781 HK Den Helder
 
 
CO-campagne

Onlangs is de CO-campagne, die vanwege de corona-crisis tijdelijk on hold was gezet, weer opgestart. Het doel van de campagne is om de bekendheid en vindbaarheid van cliëntondersteuning te vergroten. Een van de verhalen is van zusterorganisatie MEE de Meent. Op de website van de CO-campagne lees je het verhaal van Abderrhim en zijn CO Theo.
Lees verder »
 
 
Niels schrijft

In elke nieuwsbrief schrijft onze hoofdredacteur Niels van Beelen een column om mensen te intrigeren en informeren. Deze keer praat hij over de rust van routine, en de onrust die we ervaren in de huidige tijden.
Lees verder »
 
 
Nieuws vanuit de cliëntenraad

Ik ben Nico Bosch en ik ben al bijna drie jaar voorzitter van de cliëntenraad van MEE & de Wering. Na mijn prepensionering wilde ik mijn ‘vrije tijd’ weer invulling geven met o.a. het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van mensen op het gebied van welzijn. Ook het gegeven dat mijn broer een gehandicapte zoon heeft, was voor mij mede een rede om te solliciteren naar het lidmaatschap van de cliëntenraad van MEE & de Wering.
Lees verder »
 
 
Het is een rare tijd

Mijn naam is Esther Vreman, en mijn werk als cliëntondersteuner voor de regio IJmond is heel wat veranderd. Dat het een rare tijd is, hoor je overal. We houden allemaal 1,5 meter afstand, werken zoveel mogelijk vanuit huis en een gesprek samen aan tafel met een cliënt zit er ook al een paar maanden niet in. Sinds een paar weken hebben we spatschermen in de spreekkamer en is een gesprek wel weer mogelijk als de nood daartoe hoog is.
Lees verder »
 
 
Het bezoeken van mensen in corona-tijd

Onze collega Marianne Reij werkt als coördinator voor Kennisplatform Mantelzorg West-Friesland, een samenwerking tussen de zeven Westfriese gemeenten en tal van zorg- en welzijnsorganisaties. Sinds de start in 2013 speelt het Kennisplatform een belangrijke rol in het organiseren van het gezamenlijk aanbod aan mantelzorgondersteuning in de regio.
Lees verder »
 
 
Maatschappelijke hulp via beeldbellen

Onze collega Pauliene van Gasteren, maatschappelijke dienstverlener in de Kop van Noord-Holland, werd op 3 april door het Noord-Hollands Dagblad geïnterviewd over hoe haar werk er in corona-tijd uitziet. Lees hier het interview.
Lees verder »
 
 
Ervaringen uit de belrondes

Normaal werkt Rianne Appel voor MEE & de Wering als tienerwerker en coördinator Brede School. Sinds het begin van de coronacrisis werkt ze mee met de preventieve belrondes voor senioren. Ze belt hen regelmatig om te vragen hoe het met ze gaat en of ze hulp of ondersteuning nodig hebben.
Lees verder »
 
  Contact MEE & de Wering
Aanmelden   |   Afmelden