Lees de laatste ontwikkelingen Online versie
 
 
MEE & de Wering biedt onder-steuning tijdens corona-crisis

Nu er vergaande beperkingen in het sociale leven zijn doorgevoerd, blijft MEE & de Wering beschikbaar en bereikbaar om ervoor te zorgen dat iedereen zo normaal mogelijk verder kan. Zo’n 200 professionals en extra vrijwilligers staan klaar om de kwetsbaarsten te ondersteunen. Zo probeert de organisatie de gevolgen van de corona-crisis het hoofd te bieden.

Voor sommige mensen is het lastig om hun leven zo goed mogelijk op de rit te houden, nu het openbare leven vanwege het corona-virus grotendeels stil ligt. Zij hebben net even meer of andere hulp nodig. Daarom breidt MEE & de Wering in delen van Noord-Holland de telefonische dienstverlening uit, en blijven de hulpverleners overal uitvoerig meedenken en oplossingen bieden. De professionals zijn de hele dag bereikbaar om mensen te woord staan. Ze bieden bijvoorbeeld een luisterend oor, organiseren de dringend noodzakelijke ondersteuning of geven advies bij ingewikkelde zaken rond administratie en financiële regelingen. De hulp is gratis.
Lees verder »
 
 
 
Corona-maatregelen per 26 maart

In navolging van het kabinet zet MEE & de Wering alles op alles om verdere verspreiding van corona te voorkomen. Per 26 maart 2020 hebben we onze richtlijnen verder aangescherpt en hebben we geen direct contact met cliënten meer. Alleen in hele hoge uitzonderingen is dit bespreekbaar. Cliënten kunnen ons elke werkdag tussen 09.00 en 17.00 uur telefonisch bereiken onder nummer 088 - 0075 000. Samen bekijken we wat we allemaal voor hen kunnen doen. We blijven voor hen klaarstaan.
 
 
Bericht van de cliëntenraad

Sinds het coronavirus in ons land is, is de wereld om ons heen sterk veranderd. Door gedwongen en vrijwillige sluitingen wordt het overal stil. Plaatsen waar je elkaar kon ontmoeten, bijvoorbeeld wijk- en buurtcentra, zijn dicht. We worden opgeroepen om maatregelen te nemen om besmetting te voorkomen: handen wassen, afstand houden en contact minimaliseren.

Maar de mensen die hulp, zorg en ondersteuning nodig hebben, zijn niet verdwenen. Het is dan ook goed om te lezen en te horen dat medewerkers van MEE & de Wering contact blijven houden met hun cliënten en proactief hun diensten aanbieden. De leden van de cliëntenraad hebben veel waardering voor en spreken hun steun uit aan alle medewerkers die onder deze zware omstandigheden de cliënten blijven ondersteunen.


Nico Bosch, voorzitter cliëntenraad MEE & de Wering
 
 
 
Start Welzijn op Recept Hoorn

Wethouder Marjon van der Ven heeft op dinsdag 10 maart in wijkcentrum de Huesmolen het startsein gegeven voor het project ‘Welzijn op Recept’. Dit is een initiatief van de gemeente Hoorn en een groot aantal zorgpartners die werken in zes huisartsenpraktijken in Hoorn, met daarnaast hulp van zorg- en welzijnsorganisaties zoals MEE & de Wering.

Welzijn op Recept richt zich op inwoners die bij de huisarts aankloppen met psychosociale klachten, maar waarvoor zware hulpverlening niet de best passende oplossing is. Welzijn op Recept biedt hiervoor een uitkomst; door eerst passende ondersteuning in de buurt in te zetten wordt een zwaar zorgtraject voorkomen. Het project loopt tot eind 2021.
Lees verder »
 
 
 
BOR: Succesvol 2019!

De begeleide omgangsregeling (BOR) van MEE & de Wering biedt ondersteuning aan gescheiden ouders die niet in staat zijn de omgang voor hun kind(eren) zelf vorm te geven. Het belang van het kind staat daarbij voorop. Hiervoor maakt MEE & de Wering gebruik van getrainde vrijwilligers. Volgens BOR-coördinatoren Mariska Kraakman en Klaas Homsma was 2019 een groot succes voor het traject.

“Het afgelopen jaar is de BOR uitgebreid met maar liefst 18 nieuwe vrijwilligers! Daarmee zijn er ongeveer 38 mensen inzetbaar in de regio Kop van Noord-Holland, West-Friesland en Kennemerland. In 2019 hebben we met elkaar 51 begeleide omgangstrajecten kunnen realiseren!” Voor meer informatie, bekijk de jaarrapportage of ga naar www.meewering.nl/bor.
 
 
JOGG: Een gezonde jeugd, een gezonde toekomst!

Lisette Untied en Anja Lems, beide JOGG regisseurs bij MEE & de Wering, rollen voor de gemeente Alkmaar de JOGG-aanpak uit. Gezond eten, genoeg bewegen en goed slapen voor kinderen in Alkmaar. Een gezonde toekomst, begint bij een gezonde jeugd. Dit willen we bereiken door de leefomgeving van kinderen in Alkmaar positief te beïnvloeden, dit doen wij niet alleen maar samen met onze partners. We sluiten met onze activiteiten aan bij het Nationaal Preventie Akkoord.

Omdat we u graag meenemen in de successen die we behalen in Alkmaar treft in de bijlage de factsheet aan met daarin alle activiteiten, waar JOGG Alkmaar een grote rol heeft gespeeld. Zoals u kunt zien is de JOGG-aanpak stevig verankerd in de Alkmaarse samenleving. Voor meer informatie, ga naar www.meewering.nl/jogg-alkmaar.
 
 
Verjaardagskaart tegen eenzaamheid

MEE & de Wering zal in verband met het project ‘Eenzaamheid lossen we samen op’ voortaan een felicitatiekaartje sturen naar iedere inwoner van Den Helder die zijn of haar tachtigste verjaardag viert. De kaart nodigt uit voor een zogeheten preventief huisbezoek, waarbij een vrijwilliger dan langs zal komen om te kijken of de jarige job cliëntondersteuning nodig heeft en om eventuale vragen te beantwoorden. De Helderse Courant heeft hier een klein stukje geplaatst in hun editie van 3 maart 2020.
 
 
Cliëntenraad zoekt nieuw lid

Heeft u affiniteit met de zorg- en welzijnssector? Wilt u zich inzetten voor de belangen van de cliënten van MEE & de Wering? Wilt u meedenken over het beleid van onze organisatie? Dan is deelname aan de cliëntenraad wellicht iets voor u! Bij voorkeur zoeken we een kandidaat in de regio IJmond/Zuid-Kennemerland, maar ook kandidaten uit andere regio’s zijn van harte welkom.
Lees verder »
 
 
Cliëntvertrouwenspersoon

Cliënten van MEE & de Wering die een klacht hebben kunnen, indien gewenst, met de vertrouwenspersoon voor cliënten in gesprek gaan. In onderstaand artikel stelt Sabine van Pelt zich voor en is aangegeven hoe cliënten haar kunnen bereiken.
Lees verder »
 
 
 
Gemeenten en zorgkantoren zetten Co in

Op maandag 20 januari is in opdracht van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) de publiekscampagne ‘Co’ gestart om de bekendheid en vindbaarheid van cliëntondersteuning te vergroten. 'Co' staat voor Cliëntondersteuner.

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen die recht hebben op gratis cliëntondersteuning, daar niet van op de hoogte zijn. Met name mensen met een complexe vraag op het gebied van zorg en ondersteuning vallen daardoor tussen wal en schip.
Lees verder »
 
 
 
Vooraankondiging Zomerschool 2020

MEE & de Wering en Stichting Netwerk organiseert van 6 tot en met 16 juli weer de Zomerschool 50+ Hoorn. Twee weken lang leerzame, afwisselende en gezellige activiteiten voor vijftigplussers in de zomervakantie in Wijkcentrum De Zaagtand te Hoorn. Wilt u meer weten of heeft u zelf een workshop die u wilt aanbieden? Geef het door aan Marieke Harder via m.harder@meewering.nl.
 
 
Niels schrijft:
Woestijndroge humor

In elke nieuwsbrief schrijft onze hoofdredacteur Niels van Beelen een column om mensen te intrigeren en informeren. Deze keer praat hij over hoe mensen om zijn grappen lachen, zelfs wanneer hij helemaal geen grappen maakt.
Lees verder »
 
 
Doen wat werkt!

Al sinds heel wat jaren verzorgt MEE & de Wering tweemaal per jaar in Hoorn een assertiviteitstraining voor volwassenen vanaf 18 jaar. Volgens sociaal werkers Dick Berghuijs & Naomi Kooijmans zitten die trainingen altijd vol en zijn de deelnemers enthousiast. Bij het afscheid horen we zonder uitzondering “Jammer dat er niet nog meer bijeenkomsten zijn!”  
Lees verder »
 
 
Waardevolle inzet

Sociaal werkers Marjan Steltman en Annika van Zonneveld hebben een verhaal om met ons te delen. Ongeveer een half jaar geleden kregen we een vraag binnen van een relatief jonge man. Hij was ziek. Darmkanker en uitbehandeld. Hij zocht gezelschap zo aan het einde van zijn leven. Hij leefde alleen. Meestal met de gordijnen potdicht. En had weinig mensen die bij hem op bezoek kwamen. 
Lees verder »
 
  Contact MEE & de Wering
Aanmelden   |   Afmelden