Lees de laatste ontwikkelingen Online versie
 
 
Directeur-bestuurder Rob Hartings: 
“Never a dull moment”

Eind september hadden we onze jaarlijkse inspiratiedag. Bijna 70 procent van al onze medewerkers hadden zich verzameld in Heiloo om er een bruisende dag van te maken. De jongleur opende met een verhaal over de rechter- en linkerhersenhelft en de samenwerking. Even later deden circa 160 mannen en vrouwen hun best om drie ballen in de lucht te houden.
Lees verder »
 
 
 
VN-verdrag en incluse: Meedoen-tafels

Eind 2006 hebben de Verenigde Naties het Verdrag voor de Rechten van Personen met een Handicap (VN-verdrag) aangenomen. Hierin staat welke rechten mensen met een beperking hebben. Volgens het VN-verdrag moeten ze net zo goed aan de samenleving mee kunnen doen als mensen zonder beperking. Bovendien hebben mensen met een beperking het recht om beslissingen te nemen over hun eigen leven. Nederland heeft het VN-verdrag in de zomer van 2016 bekrachtigd. Dit betekent dat Nederland zijn uiterste best moet doen om ervoor te zorgen dat mensen met een beperking dezelfde kansen en mogelijkheden hebben als mensen zonder beperking.
Lees verder »
 
 
 
Toekomstcoaches van MEE & de Wering in Back on Track

Op maandag 27 januari start het project Back on Track, gericht op jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar, in Hoorn voor de derde keer. En dit maal met een primeur, toekomstcoaches van MEE & de Wering zorgen voor ondersteuning van de jongeren tijdens het project.
Lees verder »
 
 
 
Kunst met een grote G

Dinsdag 12 november speelden mensen met een beperking de hoofdrol in Cultuurkoepel Heiloo. Tijdens het evenement ‘Kunst met een grote G! Het Evenement voor G-niaal Talent’ toonden zij hun talenten. Niet de beperking stond centraal, maar de kwaliteit.
Lees verder »
 
 
 
Afsluiting SportWerkt Den Helder

Donderdag 31 oktober sloot MEE & de Wering wederom een succesvolle editie van SportWerkt Den Helder af. Het doel van het project is om deelnemers te activeren, het creëren van dagritme en sociale contacten op te doen. Gedurende zes weken hebben de deelnemers keihard gewerkt om hun persoonlijke doelen te kunnen behalen.
Lees verder »
Voorlichting Jongeren en Geld

In de kop van Noord-Holland geven de algemeen maatschappelijk werkers van MEE & de Wering voorlichtingen aan jongeren over geld; Jongeren en Geld. De voorlichting wordt vooral gegeven op (middelbare) scholen en ROC’s en is preventief van aard. Het is een laagdrempelige methode die vooral gericht is op bewustwordingsprocessen bij jongeren.
Lees verder »
 
 
 
Maatschappelijke Diensttijd: ‘Meer doen met je talent’

In Noord-Holland Noord kunnen jongeren tussen de 16 en 27 jaar binnenkort meedoen aan een project waarin ze zich inzetten voor een maatschappelijk doel en tegelijk voor hun persoonlijke ontwikkeling. Onder het motto ‘Meer doen met je talent’ start de zogeheten Maatschappelijke Diensttijd Noord-Holland Noord (MDT NHN). MEE & de Wering werkt hieraan mee.
Lees verder »
 
 
 
Themafietsen in Den Helder

MEE & de Wering diende een aanvraag in bij de Helderse Uitdaging voor twee stadsfietsen. Regelmatig gaan de sociaal werkers de wijk in voor huisbezoeken om meer inzicht te krijgen in situatie van cliënten. Dit doen zij nu voornamelijk met hun auto’s. Dit is voor langere afstanden een goede oplossing maar in de wijken van Den Helder is dit niet altijd het meest optimale.
Lees verder »
Kennisplatform Mantelzorg WF

Kennisplatform Mantelzorg West-Friesland heeft hun website compleet vernieuwd én een kaartspel voor mantelzorgers ontwikkeld. In het Kennisplatform werken de zeven Westfriese gemeenten en een groot aantal ketenpartners in zorg en welzijn, zoals MEE & de Wering, Omring, Wilgaerden, Geriant, Leekerweide, Vrijwilligerspunt en meer, samen om de beste ondersteuning van mantelzorgers in de regio te realiseren.
Lees verder »
 
 
 
Nieuwe film MEE Academie

Voor de MEE Academie van MEE NL is er een nieuwe video uitgebracht. De MEE Academie richt zich op het versterken van organisaties en professionals die in hun werk te maken krijgen met mensen met een beperking. Het is namelijk niet altijd eenvoudig om iemand met een beperking te herkennen en passende ondersteuning te kunnen bieden.

Werk je met mensen, dan helpt kennis over niet-zichtbare beperkingen jou om je werk nog beter uit te kunnen voeren. Het aanbod van de MEE Academie is gericht op de praktijk en daarmee direct toe te passen op jouw situatie. Kijk voor meer informatie op www.mee.nl/academie.
 
 
10 december: Samen Eten

MEE & de Wering WonenPlus houdt een avondbijeenkomst in Hoorn waarbij eenzame mensen samen kunnen eten en praten.
Lees verder »
13 december: All Angels

Hoeve Engelenburgh in Nieuwe Niedorp houdt deze avond het concert All Angels. De zangers en zangeressen zijn allemaal verbonden aan de zorgboerderij.
Lees verder »
15 december: Senioren dansmiddag

Vrijwilligers van MEE & de Wering en Stichting Netwerk organiseren een dansmiddag voor senioren in Hoorn.

Lees verder »
 
 
17 december: Parkinson Café Schagen

Het Parkinson Café Schagen, een gratis ontmoetingspunt voor Parkinsonpatiënten en hun partner of mantelzorger, houdt een feestelijke jaarafsluiting.

Lees verder »
21 december: NAH-Café Alkmaar

NAH-Café Alkmaar is een gratis bijeenkomst voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenafwijking. Deze maand is er in verband met de feestdagen een informele brunch.

Lees verder »
22 december: Harmonie St. Michaël

In Haarlem organiseren Alzheimer Nederland en het Heemsteeds harmonieorkest een kerstconcert, speciaal voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Lees verder »
 
 
 
27 januari t/m 1 februari:
E-healthweek 2020

De nationale e-healthweek is een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg, waarbij (thuiszorg)instellingen, maatschappelijke organisaties, gemeenten en andere organisaties laten zien wat e-health is en hoe het werkt.
Lees verder »
13 maart:
Sociale vaardigheden volwassenen

Deze MEE & de Wering cursus in Den Helder is bedoeld voor volwassenen die speciaal onderwijs hebben gevolgd en die problemen ondervinden in het communicatie en omgang met anderen en willen leren beter voor zichzelf op te komen.
Lees verder »
 
 
Meer agenda en cursussen

Voor het complete agenda overzicht van MEE & de Wering, ga naar www.meewering.nl/actueel/agenda.

Het cursussen overzicht is te vinden op www.meewering.nl/cursussen.
 
 
Niels schrijft:
Andere bedrading in mijn hoofd

In elke nieuwsbrief schrijft onze hoofdredacteur Niels van Beelen een column om mensen te intrigeren en informeren. Deze keer praat hij over hoe hij dankzij zijn taalontwikkelingsstoornis als kind sprak over 'farawaylookers' en 'koekoe'.
Lees verder »
 
  Contact MEE & de Wering
Aanmelden   |   Afmelden